Έκλεψαν συλλεκτικά αντικείμενα από την σειρά Star Wars μέσα από ιδιωτικό μουσείο

 

Συλλεκτικά αντικείμενα από τη σειρά Star Wars κλάπηκαν από ιδιωτικό μουσείο

Θύμα σειράς κλοπών σε διάρκεια αρκετών χρόνων δήλωσε ότι έπεσε ο διευθυντής του Ρancho Obi-Wan Στβ Σάνσουιτ. Το Ρancho Obi-Wan θεωρείται το μεγαλύτερο ιδιωτικό μουσείο αφιερωμένο στο σύμπαν των ταινιών επιστημονικής φαντασίας Star Wars («Ο Πόλεμος των ‘Αστρων»).Τουλάχιστον 200 συλλεκτικά αντικείμενα κλάπηκαν, μεταξύ των οποίων σπάνια ειδώλια, συνολικής αξίας περίπου 200.000 ευρώ. Πρόκειται για μία σταγόνα στον ωκεανό αυτής της προσωπικής συλλογής των περίπου 300.000 αντικειμένων, το ένα τρίτο της οποίας εκτίθεται στην Πεταλούμα της Καλιφόρνια.

Οι κλοπές που διαπράχθηκαν από το τέλος του 2015 ανακαλύφθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ένας άλλος συλλέκτης από το Τέξας ανακοίνωσε την κλοπή μίας πρωτότυπης φιγούρας του Boba Fett από τη συλλογή του.

Το αντικείμενο είχε μεταπουληθεί μέσω Διαδικτύου από έναν εξειδικευμένο έμπορο, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε με τον συλλέκτη για να του δώσει το όνομα του πωλητή. Αναλύοντας τη λίστα των αντικειμένων που είχαν ήδη πωληθεί από το ίδιο πρόσωπο, ο έμπορος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένα αντικείμενα είχαν κλαπεί από τη συλλογή του Rancho Obi-Wan και ήρθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη Στιβ Σάνσουιτ.

(Visited 57 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top