“Ακόμα και εάν είμαι κόρη του Νταλί δεν θέλω την περιουσία του” δηλώνει η γυναίκα που θέλει να αναγνωριστεί σαν κόρη του

 

Η γυναίκα που υποστηρίζει ότι είναι κόρη του Νταλί δηλώνει ότι δεν θέλει την περιουσία του

Η 62χρονη Ισπανίδα που θέλει να αναγνωριστεί ως βιολογική κόρη του διάσημου σουρεαλιστή ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν ζητά χρήματα, αλλά μόνο να μάθει ποια είναι η πραγματική καταγωγή της.

Δικαστήριο της Μαδρίτης διέταξε πρόσφατα την εκταφή του Νταλί, 28 χρόνια μετά τον θάνατό του, προκειμένου να ληφθούν δείγματα DNA και να εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν ήταν ο πατέρας της Πιλάρ Άμπελ Μαρτίνεθ από την Καταλονία. Το Ίδρυμα Σαλβαδόρ Νταλί που διαχειρίζεται την κληρονομιά του ζωγράφου ανακοίνωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου.

Βέβαιη ότι η εξέταση του DNA θα αποδείξει ότι είναι απόγονος του Νταλί, η Πιλάρ Άμπελ δήλωσε σήμερα στον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Βαρκελώνη: «Θα ένιωθα απίστευτη ανακούφιση, θα ήξερα επιτέλους ποια είμαι πραγματικά και θα αναγνωριζόμουν. Δεν θέλω την περιουσία του. Αν την πάρω, τόσο το καλύτερο, όμως αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που επιθυμώ. Αυτό που θέλω πάνω απ’ όλα είναι η ταυτότητά μου», πρόσθεσε.

Η 62χρονη, που ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με τη χαρτομαντεία, προσπαθεί επί μια δεκαετία να αποδείξει ότι είναι κόρη του Νταλί. Υποστηρίζει ότι ο ζωγράφος διατηρούσε ερωτική σχέση με τη μητέρα της όταν εκείνη εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι κάποιων φίλων του στο Καντακές. Όμως τελικά η μητέρα της παντρεύτηκε κάποιον άλλον. «Όταν ήμουν επτά-οκτώ χρονών, η γιαγιά μου, μου είπε: “Ξέρω ότι δεν είσαι κόρη του γιου μου, ότι ο πατέρας σου είναι ένας μεγάλος ζωγράφος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σ’ αγαπώ λιγότερο”. Και μετά μου είπε το όνομά του: Νταλί», αφηγήθηκε.

 

(Visited 18 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top