Γιατί η Vivienne Westwood δεν θέλει να συνδεθεί με τίποτα με το ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή της?

Η Vivienne Westwood αποδοκιμάζει το ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή της
Μόλις πέρσυ είχε ανακοινώθει ότι θα γίνοταν ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη μία και μοναδική, Vivienne Westwood το οποίο και θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2018.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι η 31η Μαρτίου, αλλά τα τελευταία νέα είναι ότι η σχεδιάστρια μόδας δεν θέλει να συνδεθεί με κανέναν τρόπο με το ντοκιμαντέρ- με τίτλο «Westwood: Punk, Icon, Activist» (Γουέστγουντ: Πανκ, Θρύλος, Ακτιβίστρια).

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, η ομάδα της Westwood εξέφρασε την απογοήτευσή της για το ντοκιμαντέρ. Σύμφωνα με την ανάρτηση, η αρχική ιδέα που είχε παρουσιάσει η σκηνοθέτης, Λόρνα Τάκερ ήταν επικεντρωμένη στο έντονο ενδιαφέρον της Βρετανίδας σχεδιάστριας μόδας για τον ακτιβισμό για τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος, η τελική ταινία προβάλλει «μόλις για πέντε λεπτά» το θέμα και αποτελείται κυρίως από αρχειακό υλικό επιδείξεων μόδας.

«Είναι κρίμα», αναφέρει η δήλωση. «Η ταινία είναι μέτρια, και η Vivienneκαι ο σύζυγός της, Andreas Kronthaler) δεν είναι».

Το ντοκιμαντέρ έχει συμπεριληφθεί στο διαγωνιστικό τμήμα στην κατηγορία World Cinema Documentary του Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου Σάντανς (Sundance Film Festival) στο Παρκ Σίτι, στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Ο οίκος Versace αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την αμερικανική τηλεοπτική σειρά American Crime Story που έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα και έχει θέμα τα γεγονότα γύρω από τη δολοφονία του Τζιάνι Βερσάτσε.

Και οι δύο περιπτώσεις εγείρουν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις: πόσο έλεγχο στην επιμέλεια μιας βιογραφικής ταινίας πρέπει να έχει ένα θέμα; Και τι είδους άδεια δημιουργίας μπορεί να πάρει κάποιος όταν αφηγείται τις αληθινές ιστορίες ανθρώπων;

Πηγή: govastileto.gr
(Visited 18 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top