Ορίστε 6 λόγοι για να πίνουμε μπύρα!

Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η μπύρα μπορεί να είναι επωφελής για τον οργανισμό – όταν καταναλώνεται με μέτρο, φυσικά. Και μάλιστα αυτά τα οφέλη της μπορεί να σας εκπλήξουν.

Η μπύρα ωφελεί τον εγκέφαλο
perierga.gr - 6 λόγοι που η μπύρα κάνει καλό!Οι ερευνητές βρήκαν ότι μια ένωση στον λυκίσκο που ονομάζεται xanthohumol θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση της βλάβης των ελευθέρων ριζών στον εγκέφαλο και επίσης να επιβραδύνει την έναρξη της νόσου Αλτσχάιμερ αλλά και του Πάρκινσον. Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, είναι ότι το xanthohumol μπορεί να προφυλάξει τα εγκεφαλικά κύτταρα από βλάβες, προλαμβάνοντας ή επιβραδύνοντας ασθένειες που σχετίζονται με τον εκφυλισμό του εγκεφάλου.

Η μπύρα μάς κάνει ευτυχισμένους και φιλικούς
perierga.gr - 6 λόγοι που η μπύρα κάνει καλό!

Και πάλι, το μέτρο είναι το κλειδί γι’ αυτό το όφελος. Το αλκοόλ επηρεάζει τα συναισθήματα των ανθρώπων, όπως αποφάνθηκαν ερευνητές μετά από μελέτη. Οι μισοί από τους ανθρώπους που έλαβαν μέρος ήπιαν αλκοολούχα μπύρα και οι άλλοι μισοί μη αλκοολούχα, σύμφωνα με το Science Daily. “Στην πρώτη περίπτωση οι άνθρωποι αναγνώριζαν πιο εύκολα τα ευτυχισμένα πρόσωπα και ήθελαν να είναι μαζί τους, ενώ γίνονταν πιο κοινωνικοί και φιλικοί”, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Η μπύρα αναζωογονεί μετά την προπόνηση
perierga.gr - 6 λόγοι που η μπύρα κάνει καλό!

Το Club Beer Runner’s Club της Φιλαδέλφειας τελειώνει τις προπονήσεις σε τοπικό μπαρ απολαμβάνοντας μια μπύρα. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται παράδοξο, η επιστήμη έχει άλλη άποψη. Μια μελέτη στο περιοδικό της Διεθνούς Εταιρείας Αθλητικής Διατροφής συνέκρινε πόσο καλά η μπύρα ενυδατώνει κάποιον μετά από άσκηση σε σχέση με το νερό. Το συμπέρασμα; Εάν είστε υγιείς, η μπύρα σε μέτρια ποσότητα είναι πιο ενυδατική από το νερό.

Η μπύρα παρέχει σίδηρο
perierga.gr - 6 λόγοι που η μπύρα κάνει καλό!

Η σκούρα μπύρα είναι πλούσια σε σίδηρο, σύμφωνα με το Science Daily. Ο σίδηρος βοηθά στην μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στους μύες και στα όργανα. Χωρίς αυτόν, νιώθουμε πιο κουρασμένοι και νευρικοί. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Βαγιαδολίδ στην Ισπανία εξέτασαν 40 μάρκες μπύρας και διαπίστωσαν ότι η σκούρα έχει περισσότερο ελεύθερο σίδηρο από τις ξανθές και τις μπύρες χωρίς αλκοόλ.

Η μπύρα βοηθά στην πέψη
perierga.gr - 6 λόγοι που η μπύρα κάνει καλό!

Αυτό μπορεί να είναι έκπληξη, αφού συνήθως όταν πίνουμε μπύρα αισθανόμαστε φουσκωμένοι. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης διαπίστωσαν ότι τα πικρά οξέα στη μπύρα προκαλούν απελευθέρωση του γαστρικού οξέος στο στομάχι, που είναι σημαντικό για την πέψη των τροφίμων. Περιορίζει επίσης την ανάπτυξη βακτηρίων στο έντερο.

Η μπύρα είναι καλύτερο παυσίπονο από την παρακεταμόλη
perierga.gr - 6 λόγοι που η μπύρα κάνει καλό!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Greenwich εξέτασαν τα αναλγητικά αποτελέσματα του αλκοόλ και ανακάλυψαν ότι όταν τα επίπεδα αλκοολαιμίας των συμμετεχόντων στη μελέτη αυξήθηκαν ο πόνος παρουσίασε μέτρια μείωση. Ο επικεφαλής ερευνητής είπε σχετικά: “Η δύναμη ανακούφισης του πόνου από το αλκοόλ είναι πιο ισχυρή από την παρακεταμόλη”.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top