Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Ηugh Hefner. Ένα όνομα μια ιστορία – ίδρυτης του Playboy & ένας θρύλος της εποχής του στο κόσμο των media

Πέθανε ο «Playboy» Hugh Hefner στα 91 του
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 91 ετών ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy Hugh Hefner.
 Γεννήθηκε στο Σικάγο και ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος του Esquire.
Ήταν ένας από τους πιο θρυλικούς άντρες της γενιάς του παγκοσμίως, πασίγνωστος σε όλους λόγω του επίσης θρυλικού περιοδικού Playoy.
Στις σελίδες του περιοδικού του πόζαραν αισθησιακά -συνήθως γυμνές- οι πιο διάσημες γυναίκες. Από το 1972 είχε κερδίσει το ανδρικό κοινό και το Playboy πωλούσε πάνω από επτά εκατ. αντίτυπα.

Ο Hugh Hefner θεωρείτο ένας από τους πιο επιτυχημένους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους, με την περιουσία του να αγγίζει 43 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, υπήρξε και πολιτικός ακτιβιστής, με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο Twitter.

«Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Hugh Hefner πέθανε. Ήταν 91 ετών».

Την ανακοίνωση συνόδευε μια μικρή φωτογραφία που έγραφε μια από τις πιο χαρακτηριστικές του ατάκες: «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου».

Σε δηλώσεις του ο γιος του Κούπερ τόνισε: «Ο πατέρας έζησε μια εξαιρετική και γεμάτη ζωή ως πρωτοπόρος των μίντια και του πολιτισμού και ήταν ηγετική φωνή πίσω από μερικά από τα σπουδαιότερα κοινωνικά και πολιτιστικά κινήματα της εποχής μας, υποστηρίζοντας την ελευθερία του λόγου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την σεξουαλική ελευθερία. Προσδιόρισε έναν τρόπο ζωής και ένα ήθος που αποτελούν την καρδιά του Playboy, μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες της ιστορίας. Η απώλειά του είναι σημαντική για πολλούς, μεταξύ αυτών της συζύγου του Κρίσταλ, της αδερφής μου Κρίστι και των αδερφών μου Ντέιβιντ και Μάρστον και όλων εμάς στις εκδόσεις Playboy».

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top