Τα προσωπικά του ρεκόρ καταρρίπτει το Facebook

Καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα προσωπικά της ρεκόρ, η δημοφιλής ιστοσελίδα του Facebook, που, πλέον, μετρά περισσότερο από 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες ανά τον κόσμο. Καταφέρνοντας ταυτόχρονα να διπλασιάσει έσοδα και κέρδη.Μάλιστα το 4ο τρίμηνο του 2015, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αύξησε τον αριθμό των χρηστών του κατά 14% στο 1,59 δις άτομα.

Η εντόνως αυξανόμενη δημοτικότητα της ιστοσελίδας εξακολουθεί να μεταφράζεται για το Facebook και σε αύξηση των εσόδων του από διαφημίσεις, τα οποία ενισχύθηκαν το 4ο τρίμηνο κατά 57% και διαμορφώθηκαν στα 5,6 δις δολάρια.

screen-shot-2013-10-01-at-12-25-21-pm

Την “εξάρτηση” των χρηστών από τη δημοφιλή ιστοσελίδα αποδεικνύει το γεγονός ότι, πλέον, ένας στους δύο συνδέεται στο Facebook μέσω φορητής συσκευής, προκειμένου να μπορεί να έχει πρόσβαση από οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Ο αριθμός των χρηστών, που συνδέονται αποκλειστικά μέσω φορητών συσκευών, αυξήθηκε το εξεταζόμενο διάστημα κατά 13,2%, ανερχόμενος σε 827 εκατ. άτομα ανά τον πλανήτη, από 723 εκατ. μόλις ένα τρίμηνο νωρίτερα.

Ως συνέπεια, πλέον, ο μεγάλος όγκος των διαφημιστικών εσόδων και συγκεκριμένα το 80% προέρχεται από τη mobile έκδοση του Facebook. Μάλιστα, τα έσοδα από διαφημίσεις μέσω της mobile έκδοσης κατέγραψαν, το 4ο τρίμηνο, αύξηση κατά 69% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ κινήθηκαν ανοδικά κατά 78% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2015.

facebook-mobile-apps-ss-1920

 

(Visited 5 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top