Το σπίτι της «Σιωπής των Αμνών» πωλείται, αλλά δεν βρίσκει αγοραστή

Θεωρούμε δεδομένο ότι οτιδήποτε σχετίζεται με τον κόσμο της έβδομης τέχνης ή με αυτόν της μικρής οθόνης, αποκτά αξία πολλαπλάσια από την πραγματική του.

Δεν ισχύει όμως πάντα. Για παράδειγμα το σπίτι του serial killer “Buffalo Bill” Gumb, που αποτέλεσε τον “κακό” στην εξαιρετική “Σιωπή των Αμνών”.

1415490

Το εν λόγω τριώροφο Βικτοριανό οίκημα, που βρίσκεται στο μικρό χωριό Perry Township Fay της αμερικανικής πολιτείας της Pennsylvania, ανήκει στο ζεύγος Scott και Barbara Lloyd, οι οποίοι αποφάσισαν τον περασμένο Αύγουστο να το πουλήσουν με τιμή εκκίνησης τα 300.000 δολάρια (σχεδόν 277.000 ευρώ). Παρόλο που το ζεύγος θεώρησε ότι λόγω της κινηματογραφικής “προϊστορίας” του το σπίτι θα έπιανε με άνεση την τιμή αυτή, τελικά ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να παραμένει στα αζήτητα. Παρότι η αγγελία του στο μεσιτικό website Realtor.com υπήρξε η δεύτερη πιο δημοφιλής για το 2015.

“Το γεγονός ότι το ακίνητο δεν μπορεί να πουληθεί, ίσως και να οφείλεται στο ότι ο κόσμος νομίζει ότι το σπίτι διαθέτει και το υπόγειο στο οποίο ο Buffalo Bill κρατούσε αιχμάλωτα και βασάνιζε τα θύματά του. Μπορώ, ωστόσο, να διαβεβαιώσω κάθε ενδιαφερόμενο ότι οι σκηνές με το πηγάδι γυρίστηκαν σε στούντιο και όχι σε κάποιο χώρο του σπιτιού”, αναφέρει ο ιδιοκτήτης Scott Lloyd.

771201

Ωστόσο, η αλήθεια για την έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος για το εν λόγω οίκημα, πιθανότατα δεν κρύβεται μόνο στο ανεξίτηλο στίγμα που άφησε πάνω του ένα από τα κορυφαία θρίλερ στην ιστορία της Έβδομης Τέχνης, αλλά και κάποιες μικρές πλην όμως σημαντικές και κοστοβόρες λεπτομέρειες. Το σπίτι μετράει ήδη 116 χρόνια ζωής (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη γενικότερη κατάστασή του), ενώ το χωριό στο οποίο βρίσκεται είναι τόσο μικρό που δεν εξυπηρετεί τις βασικές ανάγκες ενός κατοίκου.

Αν και εφόσων βέβαια ενδιαφέρεσαι, η τίμη ήδη πήρε την κατιούσα.Αν σου περισσεύουν μπορείς να το κάνεις για πάντα δικό σου με 250.000 δολάρια (περίπου 231.000 ευρώ).

Δείτε το σπίτι :

house-of-the-lambs-anoigna_qgpf

(Visited 9 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top