91χρονη τελείωσε το διδακτορικό της μετά από τρεις δεκαετίες

Η γαλλίδα Κολέτ Μπουρλιέ υποστήριξε στην ηλικία των 91 ετών τη διατριβή της και πήρε, μετά από μία ζωή, τον τίτλο.

Η Μπουρλιέ δεν ήταν αναβλητική, απλώς… άφηνε τις σκέψεις της να ωριμάσουν, κρίνοντας τουλάχιστον από την εύφημο μνεία με την οποία πέρασε.

Η διατριβή υποστηρίχθηκε στην Μπεζανσόν την Τρίτη και το θέμα που είχε επιλέξει, πάνω από τρεις δεκατίες πριν, ήταν οι “μετανάστες εργαζόμενοι στη Μπεζανσόν στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα”.

bourlie_720101234

Η Μπουρλιέ είχε γεννηθεί στη Λυόν το 1925 και δούλεψε ως δασκάλα. Μεταξύ άλλων, δίδασκε και αναλφάβητους μετανάστες που είχαν έρθει στην Μπεζανσόν, εμπειρία που αποδείχθηκε χρησιμότατη κατά την εκπόνηση της διατριβής, την οποία ξεκίνησε λίγο πριν βγει στη σύνταξη.

“Κράτησε λίγο επειδή έκανα συνεχώς διαλείμματα”, εξήγησε στην επιτροπή η 91χρονη, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο νυν επιβλέπων καθηγητής Σέρζ Ορμό εξήγησε ότι από πολλές απόψεις ήταν μία “ασυνήθιστη φοιτήτρια”: Πέραν της ηλικίας και της καθυστέρησής της, “είναι πιθανότατα ο μόνος άνθρωπος που έχω συναντήσει που γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια κάθε προσέγγισης και είναι σε θέση να τις συνδυάσει”, είπε.

29C74918B36A4D722C6E308084B93A7D

(Visited 7 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top