«Allen vs Farrow»: 5 αποκαλύψεις και η απάντηση του Γούντι Αλεν

Ακολουθώντας το παράδειγμα του «Finding Neverland» το ΗΒΟ αποφασίζει να επενδύσει σε μία μίνι σειρά (4 επεισοδίων) ντοκιμαντέρ που εξετάζει εκ νέου την υπόθεση Γούντι Αλεν και τις κατηγορίες ότι κακοποίησε σεξουαλικά την κόρη του Ντίλαν, όταν εκείνη ήταν 7 ετών.

Η Ντίλαν Φάροου θέλει να την πιστέψουμε: ο Γούντι Αλεν είναι ένοχος κι έχει ευνοηθεί από εισαγγελείς που σκουπίζουν κάτω από το χαλάκι της δημοσιότητάς του το γεγονός. Ο Γούντι Αλεν αρνείται τα πάντα κι επικαλείται τις γνωματεύσεις ειδικών που εξέτασαν το παιδί, αλλά και το πικρό διαζύγιό του με τη Μία Φάροου που, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε μία μητέρα να δασκαλέψει την κόρη της.

Η μήνυση μετρά πάνω από 25 χρόνια, η υπόθεση ελλοχεύει κι αναζωπυρώνεται συνεχώς (όπως με εκείνο το εκτενές κείμενο στους New York Times to 2014), ή την κυκλοφορία της νέας αυτοβιογραφίας του Γούντι Αλεν «Apropos of Nothing», ή με την Ντίλαν Φάροου να μιλάει για πρώτη φορά στην τηλεόραση για τον πατέρα της και τον ίδιο να απαντάει στις εκ νέου κατηγορίες

Allen vs Farrow 607 1

Οπότε η νέα σειρά, αναρωτιέται κανείς, πόσα κούτσουρα ακόμα μπορεί να ρίξει στη φωτιά. Συγκεντρώσαμε μερικά, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.

Υπήρχαν σημάδια και πριν το περιστατικό που καταγγέλει η Ντίλαν, ότι κάτι ήταν off μεταξύ πατέρα και παιδιού: Στο ντοκιμαντέρ μιλάει μία μητέρα συνομήλικων παιδιών με αυτά της οικογένειας, η οποία τότε συναντούσε τους Αλεν και Φάροου στην παιδική χαρά του Central Park και σταδιακά έγιναν φίλοι (και, σημαντικό, παραμένει φίλη της Φάροου). Η Κέισι Πασκάλ λοιπόν δηλώνει ότι η «ένταση» του Γούντι Αλεν δίπλα στην κόρη του δεν ήταν «φυσιολογική». «Δεν μπορούσα να εκφράσω τι μου έφταιγε. Αλλά κάτι μου έφταιγε. Θυμάμαι να σκέφτομαι, βλέποντάς τον πώς συμπεριφερόταν μαζί της, ότι “εύχομαι αυτή η ένταση να είναι για καλό”…» Ο Ρόναν επίσης θυμάται ότι «όταν ερχόταν ο μπαμπάς στο σπίτι και ζητούσε να δει την Ντίλαν, εκείνη ήταν τρομοκρατημένη και μου έλεγε “δε θέλω να πάω, δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να παίζουμε;”…» Σημαντικότερο όλων (αν αληθεύει, γιατί τη δήλωση την κάνει η Φάροου στην κάμερα) ότι δέχθηκε τηλεφώνημα παιδοψυχολόγου, που κι εκείνη ήταν μαμά και στην παιδική χαρά του Central Park και έβλεπε πώς φερόταν ο Αλεν στην Ντίλαν. «Θέλω να σας πω ότι η συμπεριφορά του, ως πατέρα προς κόρη είναι “off”. Να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά..» Η Φάροου ομολολγεί ότι πέρασε μια περίοδο που έμπαινε στο σπίτι κοιτώντας τι θα βρει, σαν “μπάτσος”. «Πώς θα τους βρω, τι κάνουν; Ημουν σε μία εγρήγορση. Μου είχε μπει η ιδέα, μετά από αυτο το τηλεφώνημα» Τέλος, η ίδια η Ντίλαν μιλά για τις μνήμες των αγκαλιών του μπαμπά της στο κρεβάτι. «Ηταν μόνο με το εσώρουχό του και ήμουν μόνο με το εσώρουχό μου. Ο τρόπος που τύλιγε τα πόδια και το σώμα του γύρω μου είχε μια άλλου είδους “οικειότητα” που με έκανε να αισθάνομαι πολύ ασχημα…»

Allen vs Farrow 607 2

Οι X-Rated Ρolaroid της Σουν-Γι Η Φάροου διηγείται πώς ανακάλυψε στο διαμέρισμα του Αλεν (σ.σ. το ζευγάρι, παρόλο που ήταν παντρεμένοι, έμεναν σε ξεχωριστά διαμερίσματα αντικρυστά του πάρκου) φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο Αλεν στην θετή της (τους) κόρη, Σουν-Γι (η οποία είναι τώρα και η σύζυγος του). Οι φωτογραφίες ήταν γυμνές, με ξεκάθαρες σεξουαλικές πόζες «οι οποίες δε θα δημοσιευόντουσαν ποτέ στο Playboy, αλλά στο Hustler» λέει η Φάροου, ξεκαθαρίζοντας ότι ήταν αρκετά σοκαριστικές. [Δεν προσδιορίζεται αν ήταν ενήλικη ή ανήλικη. Η ανακάλυψη των polaroid έγινε το 1992 και έφερε τη ρίξη και το διαζύγιο στο ζευγάρι. Τότε η Σουν Γι ήταν ήδη 22 ετών].

Η μαρτυρία της τραγουδίστριας Κάρλι Σάιμον, που ήταν φίλη του ζευγαριού «Ο Γούντι είχε ένα αόρατο χαλινάρι στη Μία. Παρακολουθούσα μέσα στα χρόνια πώς την επηρέαζε. Πώς της ροκάνιζε, λίγο λίγο, την αυτοπεποίθηση, την αξιοπρέπεια, τον δυναμισμό της. Δεν ήθελε η Μία να βλέπει τις φίλες της. Ηθελε να την κρατά απομονωμένη. Της έλεγε σκληρά, απαξιωτικά πράγματα και την ταπείνωνε, δεν ξέρω γιατί το έκανε. Αλλά έτσι την κρατούσε στο ζυγό του και την έκανε ό,τι ήθελε. Κι εκείνη συνεχώς τον δικαιολογούσε…»

Allen vs Farrow 607 3

«Η Μία Φάροου είναι μια τρελή»: πώς η PR ομάδα του Γούντι Αλεν επηρέασε την κοινή γνώμη Σύμφωνα με την έρευνα του ντοκιμαντέρ, η επί χρόνια ατζέντης/publicist του Αλεν, Λέσλι Νταρτ, έπαιξε σημαντικό ρόλο για το πώς τα media επηρέασαν την κοινή γνώμη για αυτή την υπόθεση. Δημοσιογράφοι πιστοποιούν ότι τα μέιλ που ερχόντουσαν στα γραφεία τους από την Λέσλι Νταρτ είχαν την μορφή «Να τρόποι που μπορείτε να καταρρίψετε την αξιοπιστία της κόρης. Εδώ το στοιχείο που πιστοποιεί ότι της έχει γίνει πλύση εγκεφάλου.» Κι ακόμα σοβαρότερη κατηγορία, αυτό που δηλώνει ο Ρόναν Φάροου: «αν δεν το δημοσίευαν έτσι, θα απέσυρε κι όλους τους υπόλοιπους διάσημους και ισχυρούς σταρ πελάτες της από μελλοντικές συνεντεύξεις στο κανάλι ή την εφημερίδα του δημοσιογράφου». Ισχυρότερο «καρφί» σε αυτές τις κατηγορίες; Μία σειρά ηχογραφημένων τηλεφωνημάτων μεταξύ Γούντι και Μία. «Θα σε κατηγορήσω ότι είσαι ακατάλληλη μητέρα και χαπακώνεσαι. Και θα φροντίσω οι κατηγορίες να μη διαψευστούν και να σε συνοδεύουν για πάντα…»

Ο εμφάνιση στο ντοκιμαντέρ του κατήγορου και η 30 χρόνια μετά συνομιλία του με την Ντίλαν Ο Φρανκ Μάκο ήταν ο κατήγορος της δίκης στο Κονέκτικατ. Εκείνος που πήρε τη μοιραία απόφαση η δίκη να μην γίνει. Την απέρριψε ως υπόθεση που δε θα εκδικαστεί λόγω «έλλειψης αρκετών στοιχείων» (κι αυτό έχει μέσα στα χρόνια αναδημοσιευτεί, ξανά και ξανά, ως «αθώωση του Γούντι Αλεν»). Ο Μάκο δηλώνει ότι «υπήρχε εύλογη και πιθανή αιτία», αλλά ήθελε «να μην περάσει το παιδί το τραύμα αυτής της δίκης κι έτσι την εμπόδισε».

«Περίμενα εδώ και 30 χρόνια αυτή τη δύσκολη αντιπαράθεσή μας» λέει στην βουρκωμένη, ενήλικη πια Ντίλαν που κάθεται απέναντί του και τον ευχαριστεί «που την έσωσε από το τσίρκο, αλλά ταυτόχρονα ένα κομμάτι της όμως θα ήθελε να είχε μια δίκαιη δίκη η υπόθεσή της». «Η ευθύνη μιας τέτοιας απόφασης με βαραίνει ακόμα. Σκέφτομαι ακόμα αν ήταν η σωστή; Φυσικά. Οπως και όλες τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, ή τις δολοφονίες που εκδίκδασα, κι αυτή θα είναι μέρος των αποσκευών μου. Θα την κουβαλάω μέχρι να πεθάνω…»

Dylan Farrow 607

Η απάντηση του Γούντι Αλεν

Μέσω αντιπροσώπου τους, ο 85χρονος Γούντι Αλεν και η 50χρονη Σουν Γι, έστειλαν επίσημη δήλωση, κατηγορώντας την τηλεοπτική σειρά ότι ανακυκλώνει ψευδή στοιχεία και «δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια…»

«Οι ντοκιμαντερίστες δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την αλήθεια. Αντίθετα, έχουν επενδύσει όλο τους το χρόνο μηχανορραφώντας με τους Φάροους για να κατασκευάσουν κάτι που ισοδυναμεί με δολοφονία χαρακτήρα και στηρίζεται σε έναν ιστό από ψέματα…»

Ο Γούντι Αλεν και η Σουν Γι επίσης ξεκαθαρίζουν ότι αιφνιδιάστηκαν («τους έδωσαν μόνο λίγες μέρες να απαντήσουν») και για αυτό αποφάσισαν να αρνηθούν οποιαδήποτε ανάμιξη με το ντοκιμαντέρ.

«Οπως είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, αυτές οι κατηγορίες είναι κατηγορηματικά ψευδείς. Πάρα πολλοί φορείς εξέτασαν την υπόθεση και κατέληξαν ότι η Ντίλαν Φάροου έχει δοηγηθεί να πιστεύει ότι κακοποιήθηκε, ενώ καμία κακοποίηση δεν συνέβη. Είναι θλιβερό ότι δεν μας εκπλήσσει ότι το ΗΒΟ αποφάσισε να κυκλοφορήσει αυτό το ντοκιμαντέρ. Εχουν ενεργή σχέση συνεργασίας με τον Ρόναν Φάροου. Αλλά ακόμα κι αν αυτό το σκουπίδι κεντρίσει το ενδιαφέρον και κάνει τηλεοπτικά νούμερ, δε θα αλλάξει ποτέ τα πραγματικά γεγονότα.»

Το δεύτερο επεισόδιο του «Allen vs Farrow» θα προβληθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου.

Πηγή: flix.gr

(Visited 17 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top