«Allen vs Farrow»: Μία σειρά-ντοκιμαντέρ που ετοιμάστηκε στα κρυφά για το πολυτάραχο σκάνδαλο κάνει πρεμιέρα στο ΗΒΟ

Οι κατηγορίες εναντίον του Γούντι Αλεν δεν είναι κάτι το καινούργιο. Η μήνυση μετρά πάνω από 25 χρόνια, η υπόθεση ελλοχεύει κι αναζωπυρώνεται συνεχώς (όπως με εκείνο το εκτενές κείμενο στους New York Times to 2014), όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, μέσα στο τσουνάμι των αποκαλύψεων του #metoo και την ένταση του κινήματος #TimesUp, το να σε στοιχειώνει η κατηγορία ότι είχες κακοποιήσει σεξουαλικά την ανήλικη κόρη σου, δεν μπορεί να μείνει στο περιθώριο. Ειδικά όταν κομμάτι των αποκαλύψεων σχετικά με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν ήταν ο Ρόναν Φάροου, ο γιος σου που σε μισεί και πιστεύει την πλευρά της αδελφής του.

Dylan Farrow 607

Η Ντίλαν Φάροου θέλει να την πιστέψουμε: ο Γούντι Αλεν είναι ένοχος κι έχει ευνοηθεί από εισαγγελείς που σκουπίζουν κάτω από το χαλάκι της δημοσιότητάς του το γεγονός. Ο Γούντι Αλεν αρνείται τα πάντα κι επικαλείται τις γνωματεύσεις ειδικών που εξέτασαν το παιδί, αλλά και το πικρό διαζύγιό του με τη Μία Φάροου που, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησε μία μητέρα να δασκαλέψει την κόρη της.

Οσα χρόνια κι αν περάσουν, αυτό το σκάνδαλο δεν μπορεί να σβήσει. Κι όλο και κάτι προκύπτει για να ξαναφουντώσει το διάλογο: όπως η κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του Γούντι Αλεν «Apropos of Nothing». Ενδεικτικό τι συνέβη στα γραφεία του εκδοτικού οίκου της Hachette στην Νέα Υόρκη, με δεκάδες υπαλλήλους να αποχωρούν σε στάση εργασίας και ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί η διοίκηση δεν άκουσε τις αντιρρήσεις τους και συμφώνησε στο να κυκλοφορήσει το βιβλίο ενός «κατηγορούμενου για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού».

Dylan Farrow 607

Σήμερα διαβάζουμε ότι το ΗΒΟ χρηματοδότησε μία σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Allen v. Farrow» και σκηνοθέτες το δίδυμο των ερευνητών-ντοκιμαντεριστών Κέρμπι Ντικ και Εϊμι Ζίρινγκ. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Φεβουαρίου και μετά θα ακολουθήσουν νέα επεισόδια κάθε Κυριακή.

Οι Ντι και Ζίρινγκ γύρισαν τη σειρά σε απόλυτη μυστικότητα (κάτι που θυμίζει το πώς αιφνιδιαστήκαμε με το «Finding Neverland» για το σκάνδαλο Μάικλ Τζάκσον). Πρόκειται για σκηνοθέτες που δεν αποφεύγουν την πρόκληση. Εχοντας κερδίσει ΕΜΜΥ, οσκαρικές υποψηφιότητες, Peabody τηλεοπτικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για το σύνολο της καριέρας τους, οι ντοκιμαντερίστες έχουν τεστάρει τα όρια με δύσκολα θέματα – όπως η σεξουαλική κακοποίηση στον αμερικανικό στρατό («The Invisible War»).

Η σειρά υπόσχεται να παρουσιάσει νέα ευρήματα της έρευνάς τους: δικαστικά αρχεία, home videos της οικογένειας, καταθέσεις μαρτύρων, αναλυτική συνέντευξη με τον τότε κατήγορο στην υπόθεση, αλλά και νέες δηλώσεις της Μία Φάροου, των Ντίλαν και Ρόναν Φάροου, καθώς και κοινών φίλων του πρώην ζευγαριού, οπως η Κάρλι Σάιμον.

Βλέποντας αυτό το line up μπορούμε να φανταστούμε ότι το ντοκιμαντέρ παίρνει ξεκάθαρη θέση. Οι ίδιοι πάντως, όπως και η ΗΒΟ το αρνούνται. Καταθέτουν ότι «ηθελαν να κάνουν ένα ντοκιμαντέρ πάνω στο τραύμα που αφήνει όχι μόνο στο θύμα αλλά σε όλη την οικογένεια μία τέτοια υπόθεση».

Περιμένουμε να το δούμε.

Πηγή: flix.gr

(Visited 10 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top