Αμμοθύελλα σκέπασε το Πεκίνο

Εικόνες βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας πριν από μία μεγάλη καταστροφή. Το Πεκίνο έχει καλυφθεί από αμμοθύελλα και οι κάτοικοί του προσπαθούν να προστατευθούν.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας εξέδωσε προειδοποίηση κίτρινου συναγερμού, καθώς αμμοθύελλες είχαν εξαπλωθεί από την εσωτερική Μογγολία στις επαρχίες Γκανσού, Σανξί και Χεμπέι, που περιβάλλουν το Πεκίνο.

 

REUTERS / THOMAS PETER

Οι κορυφές των κτηρίων στο κέντρο του Πεκίνου ήταν δύσκολα ορατές τη Δευτέρα το πρωί, και οι κάτοικοι φορούσαν αυτοσχέδια καπέλα για να προστατεύσουν τα πρόσωπα και τα μαλλιά τους.

«Μοιάζει με το τέλος του κόσμου», δήλωσε μία κάτοικος του Πεκίνου, η 25χρονη Φλόρα Τσου, που εργάζεται στη βιομηχανία της μόδας. «Με αυτόν τον καιρό, πραγματικά δεν θέλω να είμαι έξω».

 

REUTERS / THOMAS PETER

Ισχυρές αμμοθύελλες έπληξαν επίσης τη γειτονική Μογγολία, με τουλάχιστον 341 άτομα να αγνοούνται, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua.

Περίπου το ένα πέμπτο των εισερχόμενων και εξερχόμενων πτήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου Dax ing είχαν ακυρωθεί το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Variflight.

 

REUTERS / TINGSHU WANG

Οι αμμοθύελλες αναμενόταν να μετατοπιστούν νότια προς το δέλτα του ποταμού Γιάνγκτσε και προβλέπεται ότι το φαινόμενο θα εξασθενήσει έως την Τετάρτη ή την Πέμπτη, ανέφερε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το Πεκίνο αντιμετωπίζει συχνά αμμοθύελλες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο λόγω της εγγύτητάς του με την τεράστια έρημο του Γκόμπι, καθώς και την αποψίλωση και τη διάβρωση του εδάφους σε όλη τη βόρεια Κίνα.

 

REUTERS / THOMAS PETER

Η Κίνα προσπαθεί να αναδασώσει και να αποκαταστήσει το πειβάλλον της περιοχής για να περιορίσει την άμμο που φτάνει στην πρωτεύουσα.

Το Πεκίνο έχει φυτέψει ένα «μεγάλο πράσινο τείχος» δέντρων για να παγιδεύσει την εισερχόμενη σκόνη, και προσπάθησε επίσης να δημιουργήσει διαδρόμους αέρα που διοχετεύουν τον άνεμο και επιτρέπουν στην άμμο και άλλους ρύπους να περάσουν πιο γρήγορα.

Πηγή: Reuters

(Visited 7 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top