Χρυσές Σφαίρες 2021: Η Τζέιν Φόντα θα τιμηθεί με το βραβείο Cecil B. DeMille

Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ, ανακοίνωσε πως το τιμητικό βραβείο των Χρυσών Σφαιρών Cecil B. DeMille θα απονεμηθεί φέτος στην Τζέιν Φόντα.

Η Φόντα έχει υπάρξει επτά φορές νικήτρια Χρυσής Σφαίρας, από τις 15 φορές που ήταν υποψήφια.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ Αλι Σαρ, δήλωσε; «Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ με υπερηφάνεια ανακοινώνει πως το φετινό βραβείο Cecil B. DeMille θα το απονείμει στην Τζέιν Φόντα. Για περισσότερες από πέντε δεκαετίες το εύρος της δουλείας της Τζέιν βαθαίνει από τον αδιάκοπο ακτιβισμός της, χρησιμοποιώντας το όνομά της για να αντιμετωπίσει μερικά από τα πιο σημαντικά κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. Το αναμφισβήτητο ταλέντο της την έχει κάνει να κερδίσει το μέγιστο επίπεδο αναγνώρισης και μπορεί η επαγγελματική της καριέρα να έχει πάρει διάφορες στροφές, η δέσμευσή της για αλλαγή παραμένει ακλόνητη».

Η βραβευμένη ηθοποιός έχει γράψει ιστορία στον κινηματογράφο με τις μεγάλες ερμηνείες της, ενώ παράλληλα υπήρξε για πολλά χρόνια ένθερμη υποστηρίκτρια των ανθρώπινων δικαιωμάτων και έχει ταχθεί κατά του πολέμου σε πολιτικά τεταμένες εποχές.

Είναι από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην θριαμβευτική καριέρα της εκτός από τις επτά Χρυσές Σφαίρες, έχει κερδίσει ένα ΕΜΜΥ και δύο Όσκαρ. Το 1972 για την ταινία του Άλαν Πακούλα “Η Εξαφάνιση” (Klute) και το 1978 για το “Ο Γυρισμός” (Coming Home, 1978) του Χαλ Άσμπι.

Η τελετή απονομής βραβείων των 78ων Χρυσών Σφαιρών θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου με οικοδέσποινες τις Τίνα Φέι και Εϊμι Πόλερ.

Επιμέλεια: Στέλιος Κεσίσογλου

(Visited 25 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top