Έρχεται το sequel του «Coming to America» με τον Eddie Murphy

Ο Eddie Murphy βρισκόταν στο αποκορύφωμα της δεκαετίας του ’80 όταν πρωταγωνίστησε σε μια από τις πιο διαχρονικές επιτυχίες του. Μια ρομαντική κωμωδία για έναν Αφρικανό πρίγκιπα που αψήφησε την παράδοση για να βρει την αληθινή αγάπη στο Queens της Νέας Υόρκης.

Το «Coming to America» λειτούργησε τόσο ως σάτιρα της «μαύρης κουλτούρας» στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όσο και ως ρομαντική προσέγγιση της αφρικανικής διασποράς. Το φανταστικό αλλά φιλόδοξο έθνος της «Ζαμόντα» έδειξε στους θεατές μια Αφρική βασιλιάδων σε μια περίοδο που κινηματογραφικά το Χόλιγουντ σπάνια απεικόνιζε.

Σήμερα, 33 χρόνια αργότερα, το «Coming 2 America» ζωντανεύει ξανά στη Zamunda, όπου ο πρίγκιπας Akeem (Murphy) και η βασίλισσά του, Lisa (Shari Headley), γιορτάζουν την 30η επέτειο του γάμου τους. Έχουν τρεις έξυπνες και επιδέξιες κόρες, αλλά ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο νόμος της Zamunda υπαγορεύει ότι ο κληρονόμος του θρόνου πρέπει να είναι ο γιος του βασιλιά. Οπότε ο Akeem έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διαδοχής του, δεδομένου ότι έχει μόνο κόρες.

 

Μια ακόμη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο βασιλιάς είναι ο στρατηγός Izzi (Wesley Snipes). Ο στρατηγός, ηγέτης της γειτονικής Nextdoria, απειλεί τη Ζαμόντα με πόλεμο, εκτός και αν ο Akeem συμφωνήσει να προσφέρει την μεγαλύτερη κόρη του, Meeka (KiKi Layne), σε έναν οργανωμένο γάμο.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχουν αναλάβει οι Craig Brewer και John και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Eddie Murphy, Arsenio Hall, Jermaine Fowler, Leslie Jones και Tracy Morgan.

Λόγω της πανδημίας του Covid η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται ψηφιακά στις 4 Μαρτίου μέσω Prime Video.

Πηγή: clickatlife.gr

(Visited 10 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top