Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ φοράει πάντα πέρλες στις εξόδους της;

Αναμφισβήτητα η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ένα signature κόσμημα που δεν είναι άλλο από την τριπλή σειρά από μαργαριτάρια στο λαιμό. Ακόμα και στην κηδεία του πολυαγαπημένου της πρίγκιπα Φίλιππου δεν αποχωρίστηκε τις πέρλες της.

Ο λόγος που όλες οι εμφανίσεις της Αυτού Μεγαλειότητας έχουν κοινό παρονομαστή το συγκεκριμένο κόσμημα οφείλεται στην πραγματικότητα σε μια οικογενειακή παράδοση, που μετρά εκατοντάδες χρόνια.

«Εδώ και χίλια χρόνια, τα μαργαριτάρια αποτελούν μέρος της παράδοσης για τις βασίλισσες – δεν υπήρξε ποτέ καμία που δεν φορούσε μαργαριτάρια», δήλωσε η Leslie Field, συγγραφέας του The Queen’s Jewels, στο PEOPLE. «Είναι σπάνια, όμορφα, λαμπερά και όσο περισσότερο τα φοράς, τόσο πιο λαμπερά γίνονται».

Επιπλέον, υπάρχει το στοιχείο της εθιμοτυπίας, που τηρείται πιστά και από τα βασιλικά μέλη, σύμφωνα με το οποίο, μια κυρία πρέπει να φοράει μαργαριτάρια όλη την ημέρα και μετά τις 6μμ. να φοράει διαμάντια.

Η βασίλισσα έχει μια εκτενή συλλογή με σειρές μαργαριταριών, σε διάφορα μεγέθη. Υπάρχει η φήμη ότι τα αγαπούσε από πολύ μικρή ηλικία, χάρη σε μια παράδοση που ξεκίνησε η ίδια η βασίλισσα Βικτώρια.

Η Field αναφέρει: «Η βασίλισσα Βικτώρια έδινε στα γενέθλια της κάθε κόρης και εγγονής της ένα μαργαριτάρι, έτσι ώστε μέχρι την ηλικία των 18, να έχουν συγκεντρωθεί όσα χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα κολιέ».

Οι γονείς της βασίλισσας Ελισάβετ συνέχισαν την παράδοση, δίνοντάς της στα πρώτα της γενέθλια μια αλυσίδα, στην οποία πρόσθεταν την ημέρα των γενεθλίων της δύο μαργαριτάρια. Ωστόσο, η Αυτού Μεγαλειότητα δέχτηκε ένα ολοκληρωμένο μαργαριταρένιο κολιέ ως δώρο στην τελετή της στέψης της, το 1937. Φυσικά, φορούσε μαργαριτάρια και την ημέρα του γάμου της και από τότε τα επιλέγει σε κάθε της δημόσια εμφάνιση.

Πηγή: govastileto.gr

(Visited 15 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top