Γκράφιτι δίνει χρώμα στην “πόλη των σκουπιδιών”, έξω από το Κάιρο

Ένα τεράστιο γκράφιτι που εμφανίζεται στους τοίχους 50 κτιρίων της “πόλης των σκουπιδιών” λίγο έξω από το Κάιρο, αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Ο γάλλος καλλιτέχνης με καταγωγή από την Τυνησία, Ελ Σιντ, δούλευε το γκράφιτι επί έναν ολόκληρο χρόνο, σημείωνε κτίρια και τους έδινε αριθμούς. Από κοντά το γαλάζιο, το πορτοκαλί, το μαύρο,και το λευκό δεν δίνουν παρά μόνο μια πινελιά στις τούβλινες προσόψεις των κτιρίων.

Όταν όμως το δεις από απόσταση και από ψηλά αποκαλύπτεται μία περίπλοκη τοιχογραφία σε σχήμα σχεδόν τέλειου κύκλου που εκτείνεται σε πάνω από 50 κτίρια.

0521BC90D630C72444810B2B9494F306

Η ομάδα του πήρε τα πινέλα και τα χρώματα τον Φεβρουάριο και μέσα σε ένα μήνα πήρε σάρκα και οστά η ιδέα που δούλευε επί ένα χρόνο ο καλλιτέχνης.

Στην “πόλη των σκουπιδιών”, Μανσιγιάτ Νασέρ, ζουν οι ρακοσυλλέκτες του Καΐρου. Μεταφέρουν σκουπίδια στη γειτονιά τους και εκεί τα διαχωρίζουν και τα ανακυκλώνουν στις δικές τους εγκαταστάσεις.

Το γκράφιτι που δημιούργησε ο καλλιτέχνης είναι ένα μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο για να δουν με άλλα μάτια την πόλη που ζουν. Γράφει, μάλιστα, τη φράση που αποδίδεται στον Άγιο Αθανάσιο Αλεξανδρείας “για να δεις το φως του ήλιου πρέπει πρώτα να σκουπίσεις τα μάτια σου”.

kairo-skoupidia-2

(Visited 17 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top