Έγινε φωτογράφος και έχασε 33 εκ. ευρώ

Το πάθος του 29χρονου Chris Hill-Scott, απόφοιτου του Cambridge, για την φωτογραφία, του κόστισε 33 εκ. ευρώ, την ίδια ώρα που οι κολητοί του από το Πανεπιστήμιο, Jon Reynolds και Ben Medlock, έγιναν πλουσιότεροι κατά 33 εκατ. ευρώ αφού δεν εγκατέλειψαν ποτέ την εταιρεία που ίδρυσαν.

“Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου”, δηλώνει τώρα μετανοιωμένος ο προγραμματιστής που πούλησε το μερίδιο των μετοχών του στην εφαρμογή πληκτρολόγησης για iPhone, SwiftKey, με αντίτιμο όσο περίπου ένα… ποδήλατο. Όμως, πλέον είναι αργά. Την περασμένη Τετάρτη, η Microsoft αγόρασε την SwiftKey για 227 εκατ. ευρώ.

swiftkey-microsoft-040215

Τώρα, ο Hill-Scott σχεδιάζει κυβερνητικά websites και κερδίζει περί των 65.000 ευρώ το χρόνο, ενώ αν δεν είχε πουλήσει το μερίδιό του μόλις δύο μήνες μετά την δημιουργία της εταιρείας για να γίνει φωτογράφος θα ήταν και αυτός εκατομμυριούχος.

Η εφαρμογή SwiftKey προβλέπει την επόμενη λέξη των χρηστών, ενώ υπολογίζεται ότι έχει απαλλάξει τους χρήστες τους από 10 τρισ. πληκτρολογήσεις.

rtr2ebii

Το SwiftKey λειτουργεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες, έχει γίνει download πάνω από 10 εκατ. φορές έχοντας ανέβει στην κορφή του download ranking σε 47 χώρες και χρησιμοποιείται από 300 εκατ. συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το SwiftKey έχει εγκατασταθεί και στον υπολογιστή του Steven Hawking, ώστε να προβλέπει ποια λέξη θέλει να χρησιμοποιήσει στο σύστημα επικοινωνίας που διαθέτει.

chris_2672570a

 

(Visited 21 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top