Η Έλεν Μίρεν θα υποδυθεί την μοναδική γυναίκα Πρωθυπουργό του Ισραήλ

Μετά τη “Βασίλισσα” (2006) που της χάρισε και το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και την τηλεοπτική “Αικατερίνη τη Μεγάλη”, η Έλεν Μίρεν ετοιμάζεται να ενσαρκώσει άλλη μια γυναίκα σε θέση εξουσίας: την Γκόλντα Μεΐρ, εμβληματική μορφή και μοναδική γυναίκα πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Η κινηματογραφική βιογραφία με τίτλο “Golda” θα σκηνοθετηθεί από τον ισραηλινό Γκι Νατίβ, κάτοχο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους για το “Skin” (2018), ενώ χρέη παραγωγού θα αναλάβει ο βραβευμένος με BAFTA Μάικλ Κούν (“Florence Foster Jenkins”) μαζί με τον Νίκολας Μάρτιν, ο οποίος έχει γράψει το σενάριο. Η ταινία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα τον Οκτώβριο, θα αφηγηθεί τις κρίσιμες αποφάσεις που η Μεΐρ, γνωστή και ως “Σιδηρά Κυρία του Ισραήλ”, κρίθηκε να πάρει κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ, το 1973, ο οποίος ξεκίνησε όταν η Αίγυπτος, η Συρία και η Ιορδανία πραγματοποίησαν μια ξαφνική επίθεση στη χερσόνησο του Σινά και στα υψίπεδα του Γκολάν.

Ο Νατίβ δήλωσε τα παρακάτω σχετικά με το νέο του project: “Ως κάποιος που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ είναι τιμή μου να αφηγηθώ αυτή τη συναρπαστική ιστορία για την πρώτη και μοναδική γυναίκα που κυβέρνησε ποτέ το Ισραήλ. Το εξαιρετικό σενάριο του Νίκολας Μάρτιν εμβαθύνει στο τελευταίο κεφάλαιο της Γκόλντα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια φονική αιφνίδια επίθεση κατά την πιο ιερή ημέρα του έτους, ένας πυρήνας αποπροσανατολισμένων στρατηγών υπονομεύει την κρίση της Γκόλντα, ενώ ταυτόχρονα η ίδια υποβάλλεται σε μυστικές θεραπείες για την ασθένειά της (σημ: η Μεΐρ πέθανε από λέμφωμα το 1978, τέσσερα χρόνια μετά την παραίτηση από το αξίωμά της). Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με τη θρυλική Έλεν Μίρεν για να ζωντανέψω αυτήν την επική, συναισθηματική και περίπλοκη ιστορία”.

Κινηματογραφική Μεΐρ λοιπόν δια χειρός Έλεν Μίρεν, ενώ την τηλεοπτική εκδοχή της αναμένεται να ερμηνεύσει και η Σίρα Χάας του “Unorthodox”. Η σειρά φέρει τον τίτλο “Lioness”, ενώ στην καρέκλα της εκτελεστικής παραγωγού συναντάμε τη Μπάρμπαρα Στρέιζαντ. Λίγο υπομονή και θα γνωρίσουμε καλύτερα στο μέλλον αυτή την τόσο σημαντική μορφή της πολιτικής σκηνής του 20ου αιώνα!

Πηγή: moveitmag.gr

(Visited 9 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top