Μιρέιγ Νταρκ: Η πριγκίπισσα του γαλλικού κινηματογράφου

Η Μιρέιγ Νταρκ (Mireille Darc), εμβληματική ηθοποιός των δεκαετιών του 1960 και του 1970, έφυγε από τη ζωή πριν 4 χρόνια σε ηλικία 79 ετών.  Τα τελευταία χρόνια δεν έβλεπε, ούτε μιλούσε καθώς είχε υποστεί τρία εγκεφαλικά επεισόδια.

Στην κηδεία της παρευρέθηκαν πάνω από χίλια άτομα, ανάμεσα τους και ο συντετριμμένος Αλέν Ντελόν.

Γεννήθηκε το 1938 στο Τουλόν της Γαλλίας και έκανε μεγάλη καριέρα στο σινεμά.

Η γαλλίδα ηθοποιός είχε γυρίσει περίπου 50 ταινίες μεγάλου μήκους για τον κινηματογράφο, εκ των οποίων 13 με τον σκηνοθέτη Ζορζ Λοτνέρ, ενώ θα μείνει αξέχαστη για το θρυλικό “Weekend” του Ζαν Λικ Γκοντάρ.

Ήταν η πρώτη που φόρεσε το μαύρο φόρεμα με το βαθύ πίσω σκίσιμο στην ταινία “Ο ψηλός ξανθός με ένα παπούτσι μαύρο” (1972) στο πλευρό του Πιέρ Ρισάρ. Αυτό το ρούχο σφράγισε μια εποχή, φέρει την υπογραφή του Guy Laroche και πέρασε στο πάνθεον των σικ ρούχων του γαλλικού σινεμά.

 

Η Μιρέιγ Νταρκ έγινε διάσημη ενσαρκώνοντας την κόρη του διάσημου γάλλου κωμικού Λουί ντε Φινές, στην ταινία  «Pouic-Pouic». Σύντροφος του Αλέν Ντελόν επί 15 χρόνια, η Νταρκ πέρασε μια περίοδο απομόνωσης τη δεκαετία του 1980 έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Από παιδί, η Νταρκ έπασχε από φύσημα στην καρδιά. Το 1980 υποβλήθηκε σε εγχείριση ανοικτής καρδιάς πριν χειρουργηθεί εκ νέου το 2013.

Ήταν παντρεμένη, από το 2002, με τον αρχιτέκτονα Πασκάλ Ντεσπρέ.

Επιμέλεια: Στέλιος Κεσίσογλου

(Visited 47 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top