Μωβ νησιά βγαλμένα από παραμύθι

Συχνά στα παραμύθια ή στα όνειρα κυριαρχεί ένα χρώμα ταξιδιάρικο και χαρούμενο. Δύο νησιά στη Νότια Κορέα έκαναν τη φαντασία πραγματισκότητα.

 

REUTERS / MINWOO PARK

Ντυμένες όλες με μωβ, σκυμμένες γυναίκες κρατούσαν ψηλές τσουγκράνες καθώς περπατούσαν σε σειρά μέσα σε ένα λιβάδι με λεβάντα για να κλαδέψουν.

 

REUTERS / DAEWOUNG KIM

Εμπνευσμένοι από το τοπικό λουλούδι που μοιάζει με μπαλόνι, οι κάτοικοι των Νήσων Μπανγουόλ και Μπάκγι της Νότιας Κορέας, γνωστά ως «μωβ νησιά», έβαψαν τα σπίτια, τους δρόμους και τις γέφυρες τους σε αποχρώσεις του μωβ και φύτεψαν μωβ άνθη όπως λεβάντα και άστερ για να μεταμορφώσουν την πόλη τους σε τουριστικό αξιοθέατο.

 

REUTERS / DAEWOUNG KIM

«Οι ηλικιωμένοι σαν κι εμάς έχουν μια απομονωμένη ζωή εδώ, καθώς όλοι οι νέοι έφυγαν από την πόλη», δήλωσε ο χωρικός Σιν Ντεόκ-ιμ, 79 ετών, ο οποίος ζει στο νησί Μπάκγι για περισσότερα από 60 χρόνια.

«Χαίρομαι που βλέπω νέους και παιδιά να επισκέπτονται την πόλη μας. Είναι όλα σαν εγγόνια μου».

 

REUTERS / MINWOO PARK

Τα μικροσκοπικά, ήσυχα νησιά έχουν λίγο περισσότερους από εκατό κατοίκους και επιλέχθηκαν για ένα τουριστικό έργο που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Από το 2015, η κομητεία Σινάν έχει επενδύσει 4,8 δισεκατομμύρια γουόν (4,25 εκατομμύρια δολάρια) για να κάνει τα νησιά μωβ, συμπεριλαμβανομένης του βαψίματος με λιλά πάνω από 28.000 τετραγωνικά μέτρα στεγών.

 

REUTERS / MINWOO PARK

Η εκστρατεία έχει προσελκύσει πάνω από 487.000 άτομα από την επίσημη έναρξη της το 2019, σύμφωνα με το γραφείο του νομού.

Τα εστιατόρια στα νησιά προσφέρουν μωβ ρύζι και σερβίρουν φαγητό σε μωβ πιάτα.

«Κάθε πρωί ντύνομαι με μωβ από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα, ακόμη και τα εσώρουχα και τα παπούτσια μου, και αυτό με κάνει ευτυχισμένη», είπε η 88χρονη Γιουνγκ Σουν-σιμ, καθισμένη σε ένα μωβ κιόσκι.

 

REUTERS / DAEWOUNG KIM

Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν τρεις μωβ πεζογέφυρες που συνδέουν τα δύο νησιά με το μεγαλύτερο που βρίσκεται κοντά, με παγκάκια διακοσμημένα με το σύνθημα «I purple you» που έγινε δημοφιλές από το μέλος του γκρουπ K-pop BTS, Κιμ Τάε-χιουνγκ, πιο γνωστό ως V, το οποίο σημαίνει «Σε εμπιστεύομαι, σε αγαπώ και σε υποστηρίζω».

Όσοι φορούν μωβ έχουν ελεύθερη είσοδο στα νησιά.

 

REUTERS / DAEWOUNG KIM

«Δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό λόγω του Covid-19, οπότε επισκεφθήκαμε αυτά τα μωβ νησιά», δήλωσε ένας επισκέπτης, ο Σιν Εουν-με.

«Το να βλέπεις αυτές τις γιαγιάδες να φορούν μωβ ρούχα είναι κάπως ονειρικό».

Πηγή: Reuters

(Visited 6 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top