Μουσείο για τον Jimi Hendrix το σπίτι του στο Λονδίνο

Ένα μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του σπουδαίου μουσικού Jimi Hendrix δημιουργήθηκε σε ένα από τα οικήματα που έζησε. Πρόκειται για το διαμέρισμα στο οποίο ο Hendrix πέρασε έναν χρόνο από την ζωή του μεταξύ 1968 και 1969, στον αριθμό 23 της Brook Street. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα άνηκε στην πρώην κοπέλα του Ηendrix, Kathy Etchingham, το εγκατέλειψε όμως όταν χώρισαν για να μετακομίσει στο Notting Hill.

Jimi Hendrix Exhibition...A visitor attends the opening of a new exhibition marking the 40th anniversary of the death of guitar legend Jimi Hendrix, at the Handel House Museum, in the building where Hendrix used to live. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Tuesday August 24, 2010. Some of the most striking examples of his singular look have been gathered together to celebrate his years spent living in London, where he first found fame. See PA story SHOWBIZ Hendrix. Picture credit should read: Ian Nicholson/PA Wire

Το μουσείο είναι πανέτοιμο και ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό σήμερα, με το κόστος εισόδου να ανέρχεται στις 7,5 λίρες. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει μέρος της προσωπικής συλλογής από βινύλια του Hendrix, ανάμεσα τους κα ένα αντίτυπο του δίσκου του Bob Dylan “Highway 61 Revisited”, το οποίο έχει πάνω λεκέ από το αίμα του διάσημου κιθαρίστα.

jimi-2

Μπορεί το σπίτι με το οποίο να έχει συνδεθεί περισσότερο ο θάνατος του Jimi Hendrix στις 18 Σεπτεμβίου του 1970, να είναι το διαμέρισμα της Monika Dannemann, της γυναίκας που έμελλε να γίνει ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό, όμως ένα άλλο οίκημα είναι αυτό που τελικά έκλεψε τη δόξα.

Britain Hendrix House_McGe

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top