Ο Πολ Χάγκις συνελήφθει στην Ιταλία με τις κατηγορίες βιασμού

Ο βραβευμένος με Oσκαρ Καναδός σεναριογράφος και σκηνοθέτης Πολ Χάγκις συνελήφθη στο Οστούνι της Νότιας Ιταλίας με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης και επιβαρυντικού προσωπικού τραυματισμού που φέρεται να προκάλεσε σε μια γυναίκα.

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου και ένα σημείωμα του εισαγγελέα της γειτονικής πόλης του Μπρίντιζι, ο Χάγκις κατηγορείται ότι ανάγκασε μια νεαρή αλλοδαπή (μη Ιταλίδα) γυναίκα να υποβληθεί σε σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια δύο ημερών στο Οστούνι όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει πολλά master class στο Allora Fest από τις 21 Ιουνίου έως τις 26 Ιουνίου.

Η δικηγόρος του Χάγκις Πρίγια Τσόντρι έκανε την παρακάτω δήλωση: «Σύμφωνα με το ιταλικό δίκαιο, δεν μπορώ να συζητήσω τα αποδεικτικά στοιχεία. Παρόλα αυτά, είμαι βέβαιη ότι όλες οι κατηγορίες θα απορριφθούν εναντίον του κ. Χάγκις. Είναι εντελώς αθώος και πρόθυμος να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές, ώστε η αλήθεια να λάμψει.»

paul haggis

Σύμφωνα με έκθεση της ιταλικής αστυνομίας, το φερόμενο θύμα, αφού δέχθηκε επίθεση, μεταφέρθηκε από τον Χάγκις στο αεροδρόμιο Papola Casale στο Μπρίντιζι και αφέθηκε εκεί τα ξημερώματα της Παρασκευής, παρά τις «επισφαλείς σωματικές και ψυχολογικές συνθήκες της». Στο αεροδρόμιο, το φερόμενο ως θύμα βιασμού, σε «μπερδεμένη κατάσταση», σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βοηθήθηκε από το προσωπικό του αεροδρομίου και τη συνοριακή αστυνομία που, αφού της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, τη συνόδευσαν στα γραφεία της αστυνομίας. Από εκεί μετέφεραν στη συνέχεια τη γυναίκα στο νοσοκομείο A. Perrino στο Μπρίντιζι, όπου τέθηκε σε ισχύ το λεγόμενο «ροζ πρωτόκολλο» της Ιταλίας για τα θύματα βιασμού. Στη συνέχεια, το φερόμενο θύμα υπέβαλε επίσημες κατηγορίες εναντίον του Χάγκις.

Σε ανακοίνωσή του το Allora Fest ανέφερε ότι «μάθαμε με απογοήτευση και σοκ την είδηση ότι ο Πολ Χάγκις είναι υπό κράτηση για φερόμενη βία». Οι διευθυντές του φεστιβάλ «προχωρήσαμε αμέσως στην αφαίρεση οποιασδήποτε συμμετοχής του σκηνοθέτη από την εκδήλωση» και «ταυτόχρονα, εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στη γυναίκα που εμπλέκεται.» Και συνεχίζουν λέγοντας πως «τα θέματα που επιλέχθηκαν για το φεστιβάλ είναι, μεταξύ άλλων, αυτά της ισότητας, της ισότητας των φύλων και της αλληλεγγύης. Ως επαγγελματίες και γυναίκες είμαστε απογοητευμένοι και ελπίζουμε ότι το φεστιβάλ θα συμβάλει στην ενίσχυση της πληροφόρησης και της ευαισθητοποίησης για ένα τόσο επίκαιρο και όλο και πιο πιεστικό θέμα».

Ο Χάγκις, ο οποίος έγραψε το «Million Dollar Baby» και συνυπέγραψε και σκηνοθέτησε το «Crash», για τα οποία κέρδισε Οσκαρ, κατηγορήθηκε το 2018 από τη δημοσιογράφος Χάλεϊ Μπριστ, η οποίος ισχυρίστηκε ότι τη βίασε βίαια μετά από μια πρεμιέρα το 2013. Η μήνυση αυτή ώθησε και τρεις επιπλέον γυναίκες να διατυπώσουν τις δικές τους κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Χάγκις, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς. Η δίκη εξακολουθεί να εκκρεμεί, λόγω καθυστερήσεων για τον COVID.

Πηγή: flix.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top