Όλιβερ Χάρντι: Ο πιο ταλαντούχος Χοντρός του σινεμά γεννήθηκε σαν σήμερα

Ένας από τους σπουδαιότερους κωμικούς όλων των εποχών γεννήθηκε σαν σήμερα 18 Ιανουαρίου του 1892 στο Χάρλεμ της Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών: Ο Αμερικανός ηθοποιός Oliver Hardy, γνωστός ως «Χοντρός», το έτερο μισό του «Λιγνού», Stan Laurel.

Μαζί με τον Stan Laurel αποτέλεσαν το διασημότερο κωμικό δίδυμο στην ιστορία του κινηματογράφου. Από το 1921 έως το 1951 γύρισαν συνολικά μαζί 106 ταινίες. 34 κωμωδίες του βωβού κινηματογράφου, 45 ομιλούσες μικρού μήκους και 27 μεγάλου μήκους.

Η ταινία τους «The Music Box» βραβεύτηκε το 1932 από την Ακαδημία Κινηματογράφου, με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους (Κωμωδία). Η τελευταία τους ταινία ήταν το «Utopia», σε σκηνοθεσία Leo Joannon, η οποία προβλήθηκε το 1951. Ο «Χοντρός», πριν γνωρίσει τον Stan Laurel, είχε παίξει σε περισσότερες από 250 ταινίες από το 1914 έως το 1927.

Ο Oliver Hardy παντρεύτηκε τρεις φορές και δεν απέκτησε παιδιά. Τον Αύγουστο του 1957 έπαθε δύο εγκεφαλικά επεισόδια και έπεσε σε κώμα από το οποίο δεν συνήλθε ποτέ. Πέθανε από εγκεφαλική θρόμβωση σε ηλικία 65 ετών. Τα αποτεφρωμένα λείψανα του βρίσκονται σήμερα στο Τεκτονικό Κήπο του Valhalla Memorial Park Cemetery στο Βόρειο Χόλιγουντ.

Επιμέλεια: Στέλιος Κεσίσογλου

(Visited 26 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top