Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε επιβατικό αεροπλάνο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, όταν εντοπίστηκε μια τρύπα στην άτρακτο του.
Η τρύπα εμφανίστηκε στο αεροπλάνο λίγο μετά την απογείωση του από το Μογκαντίσου, και σε ύψος 10,000 ποδών.
Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία που προκάλεσε τη ζημιά. Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν οτι δύο από τους επιβάτες τραυματίστηκαν. Να σημειωθεί, επίσης, πως η πτήση “Daallo Airlines”, με προορισμό το Τζιμπουτί, μετέφερε περίπου 60 άτομα.
Επικρατεί σύγχυση για το ποια πραγματικά ήταν η αιτία, και οι πρώτες πληροφορίες από τους ίδιους τους επιβάτες είναι συγκεχυμένες.Κάποιοι από τους επιβάτες αναφέρουν πως ξέσπασε πυρκαγιά λίγο μετά την απογείωσή του επιβατικού αεροπλάνου. Άλλοι επιβάτες ισχυρίζονται πως δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο και πως η τρύπα οφείλεται σε κατασκευαστικό λάθος της ατράκτου του αεροσκάφους.
Δείτε παρακάτω τη φωτό του αεροσκάφους με την τρύπα στην άτρακτο.