Τζόνι Βαϊσμίλερ: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο πιο διάσημος Ταρζάν του κινηματογράφου

Σαν σήμερα 20 Ιανουαρίου του 1984 έφυγε από τη ζωή ο πιο διάσημος Ταρζάν του κινηματογράφου, ο σωματώδης αθλητής που έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσα από τον ρόλο του θρυλικού άρχοντα της ζούγκλας.

Ο Τζόνι Βαϊσμίλερ ήταν ο πιο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Γεννήθηκε το 1904 στη Ρουμανία.

Ο ηθοποιός με το απολλώνιο κορμί ξεκίνησε ως αθλητής της κολύμβησης και κατάφερε να κερδίσει 5 χρυσά μετάλλια, ένα χάλκινο, ενώ κατέκτησε 52 αμερικανικά εθνικά πρωταθλήματα και κατέρριψε 67 παγκόσμια ρεκόρ. Ωστόσο, τον κέρδισε τελικά η υποκριτική.

Ήταν ο 6ος κατά σειρά Ταρζάν και πρωταγωνίστησε συνολικά σε 12 περιπέτειες του θρυλικού ήρωα από το 1932 ως το 1948. Μετά την αποχώρηση του οι αντικαταστάτες του δεν κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν την ίδια δημοτικότητα!

Ο Τζόνι Βαϊσμίλερ λίγο πριν φύγει από τη ζωή, βρέθηκε σε γηροκομείο στο Ακαπούλκο του Μεξικό, όπου ωστόσο, δεν έμεινε για πολύ καθώς ξυπνούσε τις νύχτες και έβγαζε την κραυγή του Ταρζάν, με αποτέλεσμα να τον διώξουν.

Τελικά πέθανε το 1984 σε ηλικία 80 ετών, ύστερα από μια σειρά εγκεφαλικών επεισοδίων!

Επιμέλεια: Στέλιος Κεσίσογλου

(Visited 46 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top