Θείος διακανονισμός για την εξόφληση σε κατασκευαστική εταιρεία

Με προσευχές θα εξοφλήσει το χρέος της προς μια κατασκευαστική εταιρεία μια επισκοπή της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξη, η επισκοπή είχε αναθέσει στην εταιρεία το σχέδιο εγκατάστασης του νέου λέβητα της επισκοπής του Νίζνι Νόβγκοροντ, στον Βόλγα. Όμως ελλείψει χρημάτων, δεν μπορεί να αποπληρώσει και έτσι αντιπρότεινε έναν… θείο διακανονισμό: θα ξοφλήσει τα χρωστούμενα με προσευχές για τα στελέχη της εταιρείας.

Η εταιρεία, τον περασμένο Αύγουστο κατέθεσε αγωγή εναντίον της εκκλησίας, κατηγορώντας την ότι είχε καταβάλει μόνο το μισό από το ποσό που είχαν συμφωνήσει και ζητούσε άλλα 458.000 ρούβλια (περίπου 5.150 ευρώ). Οι δύο πλευρές κατέληξαν τελικά σε έναν φιλικό διακανονισμό, με βάση τον οποίο οι εκκλησιαστικές αρχές θα πληρώσουν στον ενάγοντα περίπου τη μισή οφειλή, δηλαδή 200.000 ρούβλια. Για τα υπόλοιπα, οι ιερείς δεσμεύτηκαν ότι “θα προσεύχονται για την υγεία και την ευημερία” του γενικού διευθυντή και του τεχνικού υπευθύνου της εταιρείας.

Νίζνι-Νόβγκοροντ-έα-πόλη-νίζνι-νόβγκοροντ

Η συμφωνία επικυρώθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο του Νίζνι Νόβγκοροντ, γεγονός που δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο.

“Είναι παράλογο! Πώς γίνεται να αποζημιωθείς για μια υλική ζημία που έχει υποστεί με κάτι που δεν είναι υλικό;” δήλωσε ένας από τους γνωστότερους δικηγόρους της Μόσχας, ο Μαρκ Φεϊγκούν, εμφανώς κατάπληκτος από την κατάληξη της υπόθεσης.

“Δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο, σε καμία από τις υπάρχουσες θρησκείες του κόσμου”, σχολίασε από την πλευρά του ο Μπόρις Φαλίκοφ, ερευνητής και ειδικός σε θρησκειολογικά ζητήματα. “Όμως έχουμε τόσο πολύ συνηθίσει σήμερα στη Ρωσία να αγοράζονται οι θρησκευτικές υπηρεσίες που οι άνθρωποι δεν βλέπουν τίποτα το απρεπές στο να εξοφλούνται τα χρέη με προσευχές”, πρόσθεσε.

PENTAX Image

(Visited 14 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0Shares
Scroll to top